Míša na ME Evropy v italském Arezzu

Po splnění kvalifikace jsme měli necelý měsíc na přípravy. Snažili jsme se nic neopomenout a pak v neděli večer 21.7.vyrazili na opravdu dlouhou cestu do Itálie.

První dva dny máme za sebou. Diginek bez problémů prošel měřením a veterinou. Aklimatizoval se na velká vedra. Ale hlavně vzorně prostál cestu dlouhou 1150 km. Celých 15 hodin. Samozřejmě mu chybí domácí výběh, takže jsme si půjčili jeden menší od pořadatelů. S Míšou je za ČR v Arezzu Terka Markusková v drezuře a Maruška Dvořáková ve všestrannosti. Soutěžit začíná první půlka startovního pole v úloze družstev, naše holky nastupují v druhé půlce dle vylosovaného pořadí ve čtvrtek v 10.08 Míša a Terka v 10.16.

…….. Tak to má Míša za sebou. Nervozita zapracovala, ale s několika chybami přijeli s Diginkem do cíle . A bylo z toho 60,128%. V úloze družstev, kde jeli naše holky jako zahřívací kolo, protože neměly třetího do party. Terezka s Arýskem jela za 60,6%. No prostě obě velmi dobře.

…..Do hlavní úlohy nastupovaly holky odpoledne v pátek  za neskutečného vedra. Velmi dobrá příprava na opracovišti a Dirigent šel na hlavní arénu. …. Bohužel souběžně probíhal Pohár národů a bouřlivé ovace fanoušků ze sousedního kolbiště nenechali v klidu, žádného drezurního koně. Dirigent se s takovým aplausem patrně nikdy nesetkal a takhle to dopadlo……. myslím, že Míša zaslouží medaili za statečnost :-). Bohužel dvojí splašení během úlohy a naprostá nesoustředěnost Digiho vyšla Míšu na pouhých 48%.  Ale pro nás důležité je, že nevzdali..

A hlavně příště bude lépe.

Překrásný týden v Arezzu stál za to. Práce s s Diginkem byla naprosto dokonalá. Ta smůla na obdélníku  prostě patří k tomu. Všechno jsme zvládli – transport, neskutečně pro koně náročný, tréninky ve vedru…. A příští rok víme, do čeho jdeme.. :-)[nggallery id=60]