Horka u Gorlitz – 25.-28.5.2012 a ryzáček u toho

Překrásné závody, počasí, usměvaví lidé, skvělá atmosféra těchto velkých závodů nás čekala již na 20.ročníku závodů v Horce v Německu. Do skokových, drezúrních a vozatajských soutěží bylo přihlášeno více než 500 koní. Na letošní rok jsme se trochu lépe vybavili. Abychom mohli věnovat všechen čas koním, ubytovali jsme se 20 metrů od stanových stájí našich koní ve stanu. Opravdový luxus. Žádné dojíždění…. Koně jsme měli stále na očích. Dorazili jsme v pátek navečer a závodit se začalo až v sobotu ráno. Za naši stáj bojovala v drezúrních úlohách Míša Pavlisová s Baronem Trenkem a s Hosteins Dirigentem. Sobotní i nedělní úlohy se opravdu vydařily. Míša s Baronem startovala v sobotu vždy první a při druhém startu, už i rozhodčí při hlášení výsledků si neodpustili komentář o pozitivním začátku úlohy – a to ještě startovalo 30 dvojic .

A opět nechyběla česká vlajka

Ale Míša nasadila laťku opravdu vysoko – 8,0 tj.80%. V první úloze vybojovala 1.místo a v této druhé díky malému omylu 2.místo. S Diginkem jsme se těšili hlavně z pravidelných a plynulých úloh a z 10.místa v druhé soutěži. Přesto jeho sobotní výsledky byly vynikající – 62 a 69%. V neděli zahájila Míša s  Diginkem úlohou A5/1 za 71% a obsadili neuvěřitelné 7.místo ze 49 startujících. Den uzavřel Baron úlohou L5 za 74% na skvělém 3.místě.  

Celé závody se vydařily tak, jak si málokdy dokážeme představit. Moc děkujeme pořadatelům za překrásné přivítání a opravdu fajn prostředí.

[slideshow id=30]