A je to tady – MČR v drezúře a naše účast -aktualizace :-))

Všechno to vlastně začalo nešťastným úrazem našeho oblíbeného poníka ARAFELA, kterého si Míša Pavlisová připravovala do letošního MČR pony. A najednou bylo po nadějích.  Z Trinky už Míša odrůstá, takže si závody už jen užívají. Shodou náhod se k nám ve stejné době na ustájení dostal překrásný bělouš Baron Trenk, který sice měl půl roční pauzu ve výběhu, ale s Míšou si svým klidem nadmíru rozuměli. Chvíle přemýšlení u kávy a bylo rozhodnuto. Nikdy bychom se nerozhodli pro velkého koně, ale opravdu to byla velká výzva, jak jezdecká , tak trenérská. Baron měl zkušenosti pouze s parkury a absolvoval před 2 lety 2 drezúrní úlohy. Po téměř půl roční pauze začal s pravidelnými tréninky. A 5.8.2010 našel svůj box na MČR v drezúře v Hradišťku. Po splnění kvalifikací st.L se naše dvojice zařadila mezi 7 dvojic z celé republiky v kategorii dětí a se startovním č.35 bude reprezentovat naší stáj. Pro děti byla vypsána dvoukolová soutěž st.L – 1.kolo DD / sobota ve 14.15 / + 2.kolo DJ / neděle kolem oběda /. Zde jsou sobotní startky http://pony.zaridi.to/MCR_D/st_1A.pdf.

Po 1.sobotním kole – výsledky : http://pony.zaridi.to/MCR_D/res_1A.pdf.

A nedělní startky: http://pony.zaridi.to/MCR_D/st_1B.pdf

A takhle to skončilo – Baron sice v neděli ukázal na opracovišti, že je v něm obrovský pohybový potenciál :-))) Prostě mu přeskočilo a spletl si opracoviště s arénou. Ale po chvilce práce na lonži, to byl zase náš starý Barunka . No prostě chyběl mu ten výběh. A jak to dopadlo???

Druhé kolo naprosto zamíchalo s pořadím z prvního dne.  Celkově první pozici , kdy měla nejlépe našlápnuto ke zlatu Kačka Rosická, neudržela . Za to velmi pěknou a v neděli nejlépe hodnocenou úlohu zajela Martina Kučerová a ze zadních pozic naprosto raketově zaútočila na první pozici. Míša s Baronkem zajeli svou naprosto perfektní úlohu. Mají tam oba velké rezervy, ale byla to jen zahřívačka. Makat se začne až postupně. Baron se doposud zžíval s úlohami st.Z a pomalu začal s cviky st. L. Takže teď už budeme jen pilovat. Výsledky z neděle :    http://pony.zaridi.to/MCR_D/res_1B.pdf    A nakonec  celkové výsledky : http://pony.zaridi.to/MCR_D/res_1.pdf  – až neskutečně těsné Míši vítězství 

dekorování

Moc děkujeme za krásné závody. Obrovské deště zamotaly určitě organizátorům hlavu, ale dvě haly okamžitě nahradily opracoviště i soutěžní obdélník. vynikající zázemí pro diváky – občerstvení,  výlet na parníku, sobotní šou v hale s předváděním koní, skákání … No prostě nemělo to chybu – a samozřejmě perfektní zpracovatelský servis výsledků, který okamžitě všichni měli možnost sledovat na  venku nebo v hale umístěném monitoru. A komentátor p.Matuška dokázal, že TO opravdu  umí.

A něco ke koukání : http://www.youtube.com/watch?v=WZEll8TQ_j8

a samotné dekorování : http://www.youtube.com/watch?v=VYX-6DX7l7M

a čestné kolo : http://www.youtube.com/watch?v=yKUMn55UlLg

[slideshow id=5]