Mělnický pony festival 16.-17.7.2012

nová dvojice - Anetka s Trinkou

Do tohoto termínu se nám vešlo několik velmi zdařilých startů. Jako první odstartovala Aneta Janovská s Trinkou v pondělí do dvoukolové drezúrní úlohy P4+P5. První úloha se Anetce velmi vydařila. Všechny cviky zvládly obě na jedničku. Ve druhé úloze se Trinka vyděsila neznámého bubáka a trošku byla veselá, ale přesto jí Anetka perfektně zvládla.

Druhý den pokračovaly závody skokovou částí – styl šampionát, kde se představily 2 dvojice – Bětka Kraupnerová s Jurášem v Z a ZL na styl a Míša Pavlisová se svým drezúrním koněm – 19-letým Diamantem. Obě zajely skvělé parkurky. Bětka dokázala v prvním parkuru přesvědčivě zvítězit, ve druhém parkuru zvolila pomalejší tempo a to jí stálo cenné body.

Míša a Diamant na opracovišti

Míša jela svůj parkur spíše pro rozptýlení Diamanta a bylo vidět , jak oběma změna disciplíny svědčí. Třetí den vyrazila nejpočetnější ekipa. Vzhledem k tomu, že se ráno konal i hobby parkurek, přivezli jsme na Mělník i nového Bleska s jeho jezdkyní Martinkou. Oba skákali svůj první společný parkurek – vlastně 2 – jednalo se o dvoukolovou soutěž, naprosto skvěle.

nová dvojice - Martinka a Blesk

Martinka uvedla Bleska v kurzu a předvedli moc hezký výkon. Druhou dvojicí v hobby parkuru byla Anetka s Trinkou. Trinka jako dokonalá profesorka nedala nic Anetce zadarmo. První parkur proto dvojice nedokončila.

Anetka s Trinkou

 Do druhého parkuru nastupovala Anetka s bojovnější náladou a Trince jasně ukázala, že skákat se bude. Moc hezký parkur :-).

Ještě jedno želízko v hobby parkuru jsme měli. A to Míšu s Dirigentem. Byla to jeho premiéra na závodním parkuru. Překvapil nás všechny. Přešel krásné 2 parkury a získal 2.místo. Super.

Dirigent a jeho premiéra

Závody však nekončily. Drezúrní část hlavně přinesla vytoužené ovoce. ANETKA s Trinkou splnily první část kvalifikace na MČR pony v drezúře ve Zduchovicích. Ještě jedna úloha a POJEDEME.