MČR 2011 pony ve Zduchovicích 18.-21.8.2011

 Konec prázdnin nám zpestřily překrásné závody ve Zduchovicích. Prodloužený víken očekával každý příznivec pony sportu. Pořadatelé se opět zhostili svého úkolu na jedničku.  Po úvodních zahajovacích skokových soutěžích a prvních skokových kolech v pátek se již tradičně konal slavnostní nástup, kde pod vztyčenou vlajkou skládali slib rozhodčí, ale i jezdci. Za zvuku naší krásné české hymny tak bylo mistrovství oficiálně zahájeno.

ekipa Severočeské oblasti

Naše malé sdružení reprezentovala poprvé se zděděnou Trinkou Bětka Kraupnerová v kategorii dětí do 12 let pro pony do 135cm.Bětka+Trinka.

Bětka+Trinka

První kolo trochu Bětka prospala, takže výsledek nám vzal naděje na medailové pozice . Do druhého kola Bětka vstupovala z 8.místa. V neděli ovšem Bětka zabojovala. Na opracovišti makala jako vyměněná a na závodním obdélníku zapracovala i trochu tréma , ale nedělní výsledek byl o poznání lepší – 6.místo. V celkovém součtu to Bětce dalo 8.místo . Určitě je to i tak obrovský úspěch, protože se letos v této kategorii utkalo celkem 17 dvojic.

Ve starší kategorii předvedla Van Gogha Míša Pavlisová. Po sobotním prvním kole obsadila 3.pozici s velmi dobrým výsledkem. Získané výsledky 7 jezdců na 2-8.místě byly ale neskutečně vyrovnané.  Do nedělního druhého kola Míša nastupovala s ambicemi předvést Fanouška naprosto

Míša + Van Gogh

standartně a pokud možno udržet 3.místo. Úloha byla velmi hezká, ale bohužel špatné zastavení – 2x v úloze a maličká nepravidelnost ve cvalu  byly drahé. Míša s fanouškem ale 3.místo uhájili a přivezli domů z letošního mistrovství krásnou bronzovou medaili. Rozdíly mezi stříbrnou dvojicí a Míšou byly tak těsné, že opravdu rozhodovaly tyto drobné chybičky. Ale je to sport a vyhrát musí ten lepší. A ne vždy se to povede.

Přesto to byly překrásné závody, na které budeme zase celý dlouhý rok vzpomínat.

dekorování

Pro Alžbětu to bylo první mistrovství republiky a doufejme, že ne poslední. A pokud bude chtít, může příští rok stoupat po stupínkách pro medaili :-).

Pro Míšu to bylo ukončení překrásné sezóny se zapůjčeným Fanouškem, který nám opravdu přirostl k srdci, ale bohužel všechno jednou končí a Míša neskutečně vyrostla, takže se  s tímto naším kamarádem musíme rozloučit. Užili si spolu spousty závodů, pentliček a ta poslední i s medailí přišla právě tady – ve Zduchovicích. Fanoušku – DÍKY!!!

 
 
 

3.místo pro dvojici Míša Pavlisová+Van Gogh